Светът на спорта потъна в траур! Самоуби се двукратен шампион

Двукратният шампион на САЩ по фигурно пързаляне Джон Кафлин се самоуби, обявиха американските медии без да разкриват повече подробности. Известно е само, че 33-годишният фигурист е посегнал на живота си на 18 януари.

Това става само ден, след като получи временна забрана да се занимава с всякаква спортна материя, пише Блиц.

Наказанието е наложено от Американския център за сигурен спорт, който е агенция към олимпийския комитет на САЩ и се занимава със случаи на сексуално и други видове посегателство.

Кафлин става шампион на САЩ при двойките през 2011 година с Кейтлин Янковскас, а година по-късно печели титлата в тандем с Кейди Дени, с която през 2012 година завършват втори на Четирите континента.

През последните години Джон Кафлин работеше като треньор, телевизионен коментатор и рекламно лице на фирма за кънки. Първоначално той получи забрана да се занимава с фигурно пързаляне на 17 декември, а на 17 януари наказанието му е потвърдено.

В началото на годината фигуристът коментира, че обвиненията срещу него са безпочвени, но няма право да говори за случая до неговото окончателно приключване. Така и не бяха разкрити причините за неговото наказание.

За смъртта на Джон Кафлин първо съобщи неговата сестра Анджела Лони във „Фейсбук“. Смъртта му идва само дни преди началото на националния шампионат на САЩ в Детройт.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *