Свещеник от Стоб, съсед на заразения с коронавирус, се самоизолира със семейството си и това на дъщеря си, в Кочериново въведоха вечерен час

Един от петимата свещеници в кочериновското село Стоб се е самоизолирал заедно със съпругата си и семейството на дъщеря си. Те са съседи на мъжа с коронавирус от селото. Полицаи от Рила продължават да издирват лица, които са контактували със собственика на магазин в Банско, който е първият случай на коронавирус в Кюстендилска област. За сега такива не са открити, тъй като болният, след като се е върнал от Банско в родното си село Стоб, се е самоизолирал.

Свещеникът и семейството на дъщеря му по своя воля са под карантина. В селото няма паника, защото заразеният техен съселянин от години не е живял там. Пристигнал е, като е разбрал, че ще блокират Банско. Той е няма живи роднини в селото. Живял е три дни в родния си дом в изолация.

„Състоянието на жената със съмнение за коронавирус се подобрява. Няма затворени отделения в общинската болница. Екипите в изолатора работят с предпазни средства и нито един от тях не е сложен под карантина”, заяви за „Струма” д-р Крум Бонев, зам. директор по лечебната част на общинската болница в Дупница.

От община Кочериново от понеделник са въвели вечерен час за учениците. След 19,00 часа те трябва да са по домовете си. Причината за строгата мярка е, че младежи са се събирали на групи в центъра на градчето, което е предпоставка за разпространение на заразата.

Учениците в момента са във ваканция и някои от тях са при бабите и дядовците по селата, защото няма кой да ги гледа.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *