Свидетел срещу банкера Цв. Василев продава за 200 хил. евро порутените сгради на бившия Санаториум за психичноболни в Самораново

Ключов свидетел срещу скандалния шеф на фалиралата КТБ Цветан Василев продава за 200 000 евро порутените сгради на бившия Санаториум за психичноболни хора над дупнишкото село Самораново. От някогашния санаториум, който е затворен вече 25 г., са останали само порутени сгради.

Имотът, който като държавна собственост е под юрисдикцията на областната управа в Кюстендил, преди няколко години е продаден на Бисер Лазов от Кюстендил, който е братовчед на емблематичните босове на ВИС Васил и Георги Илиеви. Той купил само сградите, за които има отстъпено право на строеж. На дърво до входа на санаториума има обява, че имотът се продава.

Репортер на „Струма“ се обади на посочения телефонен номер. Отговори съпругата на Б. Лазов – Вероника, която заяви: „Продаваме за 200 000 евро само сградите, на които има право на строеж. Оказа се, че дворът от 5 дка е собственост на Горското в Дупница. Подали сме документи в Министерството на земеделието и горите да узаконят прилежащия терен към сградите“, заяви В. Лазова.

Сградите на някогашния санаториум приличат на зловещ декор на призрачен град. Покривът на централната сграда се е сринал до втория етаж. Останали са само страничните стени, които са иззидани от гранит. Навсякъде е обрасло в тръни и трева.

Жители на с. Самораново коментираха: „Голямо безхаберие. Прекрасна сграда беше оставена да се порути. Можеше да се използва за почивна станция. Някога цар Борис е дал пари да се построи. Местни майстори каменоделци са дялали камъни в околностите, за да се построи център за работническо здравеопазване, който след това стана Санаториум за лечение на душевноболни хора”.

Както „Струма“ писа, през 2016 г. Кюстендилски окръжен съд обяви в несъстоятелност фирма „Евробилд“, собственост на Бисер Андонов Лазов. Името на Б. Лазов е в списъците на кредитори на КТБ. Той е изтеглил 11 заема от банката в размер на 83 000 лв. Още данни за финансовото състояние на Б. Лазов изскочиха по време на съдебното заседание през 2016 г. Оказа се, че той дължи 200 млн. лв. на банки и физически лица.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *