Сграда си срути в Камбоджа, има загинали

Четирима души бяха убити, а над дузина ранени, когато 7-етажна сграда в строеж се срути в южната част на Камбоджа, като затрупа работници под развалините, съобщи БГНЕС.

Сградата в крайбрежната провинция Кеп е трябвало да бъде хотел, но се е срутила около 16:30 ч. местно време, като онлайн се разпространява видео, показващо бетонни подове, паднали един върху друг, по време на пристигане на пожарникари и багер.

Камбоджанският лидер Хун Сен заяви в публикация във Facebook, че пътува към мястото и ще пристигне късно вечерта.

16 души са ранени в допълнение към четиримата загинали, заяви говорителят на провинцията Рос Удонг. Смъртоносните аварии са породени от лошо регулирания строителен сектор на кралството, независимо, че страната се радва на бум в строителството.

През юни близо 30 души загинаха след срутването на сграда в строеж в плажния град Сиануквил. Миналия месец най-малко трима работници загинаха, а повече от дузина други бяха тежко ранени, след като в туристическия град Сием Рип се срути недостроена трапезария в храм.

В Камбоджа има приблизително 200 000 строителни работници, повечето неквалифицирани, разчитащи на дневните надници и незащитени от профсъюзи, според Международната организация на труда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *