Седем кандидатки се борят за директорските кресла в 3 детски градини в Благоевград, сред тях и шефът на дирекция „Образование“ в общината Симона Митова

Седем дами се борят за директорските кресла в три детски градини в Благоевград. Сред тях е шефът на „Образование“ в общинската администрация Симона Митова, която се кандидатира за ръководния пост в детска градина №12 „Алени макове“, под стария МОЛ. Конкуренти са й Натали Тодорова, учителка в Четвърта детска градина, и Адриана Вълкова, гл. учител в десета градина „Мак“. Вълкова се кандидатира и е допусната до участие и в трите директорски конкурса. За поста в Трета градина „Детелини“, при плажа, конкуренти са й вр.и. директорката Свобода Малючка и бившата титулярка Илияна Христова. Малючка оглави „Детелини“ след кметските избори миналата година, като зае мястото на приятелката си, също временно изпълняващ длъжността, Александра Дюлгерова. Тя оглави „Детелини“ през 2022г. , като за да стане това, титулярката Илияна Христова бе принудена да напусне доброволно и да приеме поста на старши учител в детска градина „Вечерница“. За да няма конфликт на интереси, майката на Дюлгерова, която също работеше в „Детелини“,  бе преместена в десета градина „Мак“ и на свободното място новоназначената шефка покани приятелката си, главен учител във Втора градина, Свобода Малючка.

Без титуляр на шефския пост е и детска градина „Усмивка” в кв. „Струмско”. Вр.и.д. там е Димитрина Николова, която дойде от Струмяни по време на управлението на Илко Стоянов и зае позицията на пенсионираната ръководителка. За мястото освен Адриана Вълкова се бори и Искра Топалова.

Конкурсната комисия, назначена да проведе трите процедури с председател зам. кметът Боряна Шалявска, не е допуснала единствено Ива Маркова до втория етап на надпреварата – писмен изпит, който ще се проведе на 9 юли в общината.

Ако директорът на „Образование“ Симона Митова спечели мястото, за което кандидатства, екпертният състав на дейност „Образование и бизнес развитие“ в общинската администрация на Благоевград сериозно ще се оголи. Преди няколко дни щатната длъжност на гл. експерт „Образование“ напусна Ваня Алексиева. След съдебно дело за резултатите от местните избори в средата на миналата седмица тя се закле като общински съветник от групата на ВМРО- Български гласъ и зае мястото си в местния парламент на Благоевград. Заради конфликт на интереси тя бе принудена да избере едно от двете работни места, и Алексиева предпочете това в пленарната зала, като за 4 месеца отива на трудовата борса.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *