Топ теми

Седмокласници от Благоевград ходят на училище и през ваканцията

Седмокласници от благоевградското ІІІ ОУ „Д. Талев“ ходят на училище и по време на пролетната ваканция, за да се подготвят за националните външни оценявания по български език и литература и математика. Ваканционните уроци, организирани от учителката по БЕЛ Красимира Билева, се радват на изключително голям интерес и вчера на училище бяха близо половината от випуска кандидат-гимназисти на ІІІ ОУ, които са 123. Заради големия наплив стаята едва успя да събере всички ученици и от днес часовете по български език и литература ще се провеждат в по-голям кабинет.

По повод провежданите занимания заместник-директорът на училището Васил Чолаков подчерта, че учителите Красимира Билева и колежката й по математика Савина Чимева водили часовете безмъзмездно, за доброто на децата. Попитани защо преподават, вместо да си почиват през ваканцията, и двете учителки бяха категорични: „Защото това ни е работата. Да учим децата”.

К. Билева допълни, че винаги когато извеждала 7 клас, организирала подобни ваканционни занятия, като първо се допитвала до родителите на седмокласниците и до самите тях. Като дългогодишен оценител на изпитните работи от НВО по БЕЛ, педагожката анализира, че най-големи трудности седмокласницте срещали при последната, 25-а задача, свързана със създаването на кратък аргументативен текст.

„В крайна сметка тези изпити са много важни – решават бъдещето ни. Затова сме тук, да се подготвим“, каза кандидат-гимназистката Ная, която иска да продължи образованието си в Езиковата гимназия и след това да учи журналистика.

Че за повечето ученици математиката е по-трудна от българския език и литературата бе мнението на учителката С. Чимева. Тя сподели, че седмокласниците най-много се затруднявали по геометрия, както и при модулните уравнения.

„Математиката изисква постоянство и решаване на много задачи. Вкъщи, особено сега през ваканцията, децата трудно се организират да седнат да учат. Докато в училище няма телефони, компютри, телевизия, които да ги разсейват. Затова тук може да е за час-два, но учениците посвещават цялото си време на задачите“, каза учителката по математика и ИТ С. Чимева, която е и ръководител на компютърния кабинет на училището и е сред новите попълнения на колектива. Тя преподава в ІІІ ОУ от тази учебна година.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *