Седмото място на разложани разклати стола на наставника М. Живков

Седмото място на волейболния „Пирин“ /Рз/ и скоропостижното отпадане в шампионските плейофи, което не кореспондираше с очакванията на клубните шефове и феновете, разклати сериозно стола на наставника Мирослав Живков. По неофициална информация надделява становището за раздяла със специалиста, който през лятото пое за втори път тима от планинското градче. Същевременно се чуват гласове и за продължение на съвместната работа с Живков. Окончателно ръководството на разложани ще се произнесе по треньорския казус след края на цялата кампания, която приключи нетипично рано за пиринци.

Хората на Живков не намериха печеливши козове срещу ЦСКА и във втория четвъртфинален двубой пред своя публика, в който дублираха загубата от първата среща в столицата с 0:3 /26:28, 23:25, 19:25/, макар че отново не се дадоха без бой и поддържаха интригата до фаталния за изхода на серията трети гейм. Пламен Шекерджиев пак бе неудържим на мрежата с 15 т. за армейците, следван по резултатност с 13 т. от бившия играч на домакините Венцислав Георгиев. В отсрещното поле най-полезен бе обичайният заподозрян Йордан Желязков с 11 т., Радослав Попов добави 10, но това не се оказа достатъчно. Също толкова категорично, с две по 3:0, влезе в топ 4 полуфиналният противник на червените „Нефтохимик“, отстранил „Левски“. Не се стигна до драми и в двойките „Добруджа-“Монтана“ и „Хебър“-“Дунав“, които излъчиха другите два отбора на последната права преди големия финал. На нея стъпиха добричлии и пазарджиклии. За излъчване на финалистите се играе до 3 победи в 5 мача.

„ПИРИН“ /РЗ/: Н. Манчев, Желязков-11, Попов-10, Гаджанов-9, Бъчваров-8, Елчинов-6, Колев-Либеро /Телкийски-1, Кръстев-1, Нилсън, Петров, Димитров, Копанаров-либеро/.

ЦСКА: Станков-3, Шекерджиев-15, В. Георгиев-13, Костов-12, Александров-8, Хр. Цветанов-8, Божилов-либеро /Ив. Стефанов/.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *