Селски кмет в Кюстендилско вдига двуметрова ограда около места, превърнати в незаконни сметища, декорира ги с орнаменти

Шест сметища на територията на кюстендилското село Соволяно да бъдат заградени с двуметрова ограда, а около нея да се засадят цветя, такива са намеренията на Пламен Илиев, кмет на селото. Местата ще се декорират и с орнаменти.

„Не виждам друг начин да бъде спряно разпространението на незаконни сметища, осигурени с по две кофи за смет на къща. Четири от сметищата са изчистени, остават още две, въпрос на време е да свършим работа и там“, каза още той.
По думите му в селото има хора с коронавирус, но трудно се получава от официалните институции информация кои са те. „Бяха четирима, вече са 12. Освен това имаме 72-ма самотно живеещи, които ежедневно посещавам”, добави управникът.

Според Пламен Илиев не е справедливо да се говори за първа ваксинация на лекари и учители, при положение че кметовете на населени места всеки ден са сред много хора и работят по проблеми. Когато държавата има нужда от селските кметове, винаги се намира начин да бъдат намерени, сега за ваксините не са на първа линия.
„Селото опустява заради Ковид-19, хората не смеят да излизат, като след военно положение е. Преди не вярваха много в пандемията, сега освен че вярват, има и страх“, каза още кметът на селото Пламен Илиев.
Във връзка със зачестилите по селата проблеми с риск от преливане на реките Пламен Илиев уточни, че преминаващата река Бистрица в момента не е опасна, защото вече е изградена дига. Пълноводие обаче има, на места водата стига от 1,50 до 2 метра, нощно време водата носи дървета, констатира кметът на селото.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *