Сестрата на Лили Иванова живее в истински кошмар

82-годишната кака на естрадната икона Магда е прикована в инвалидна количка и почти не излиза от дома си. Пенсионерката все още не е получила обезщетението от 5500 лв, което й се полага, след като бе пометена на пътното платно, докато пресича. Естрадната легенда е наела цяла адвокатска кантора, която се е ангажирала със съдебната битка на нейната родственица.

На 5-и май миналата година възрастната жена претърпя тежък инцидент, при който като по чудо се отървала само със счупване на крака. Старицата била в цветущо здраве, но била твърде разсеяна. Магда излязла да пазарува след следобедната си дрямка и тръгнала да пресича пътното платно до блока, без да се огледа. За зла беда наблизо паркирал микробус тръгнал на заден ход и не забелязал дребничката пенсионерка. Блъснал я, а от силния удар Магда се претърколила на земята. Шофьорът се уплашил, че може да я е убил и веднага телефонирал за помощ на 112.

„Спокойно, жива съм!”, започнала да го успокоява жилавата старица. Няколко минути след инцидента кола на „Спешна помощ” пристигнала и откарала Магда до „Пирогов”. Там лекарите установили, че пенсионерката има лошо счупване на бедрото и заради напредналото й егене и бавното възстановяване взели решението да направят операция и да й поставят титаниев пирон.Лили щедро развързала кесията си и платила 2300 лв. за скъпоструващите консумативи по операцията.

Известно време Магда се залежала вкъщи и не излизала навън. Наложило се да й вземат инвалидна количка. Сестрата на Лили изведнъж спряла да излиза да пазарува, а комшиите, които се събирали на пейките пред блока, започнали да се чудят къде е изчезнала. Така се пръкнал слуха, че вероятно Магда е починала, а Лили дискретно я е погребала, за да се спаси от набезите на медиите. В същото време над болната Магда бдели двете й дъщери, а Лили всеки ден звъняла, за да пита дали има ли нужда от нещо.

Каката на естрадния динозавър обаче проявила твърд характер, какъвто имала и Лили. В продължение на година Магда се придвижвала едва-едва, накуцвайки с бастун. Каката на Лили дълго чакала да получи обезщетение от шофьора, но така и не видяла парите. Накрая инатливата старица завела дело. „Едва не ме убиха, а не искат да ми дадат и стотинка обезщетение. На какво прилича това!”, гневи се справедливо Магда. Сега се чака съдия-изпълнител да удовлетвори вземането.

Повече от 50 години Магда живее в сянката на Лили, а житието-битието на пенсионираната инспекторка в ХЕИ няма нищо общо с лъскавия, но аскетски живот на естрадната легенда. Съседите й я познават като скромна, но чепата жена, което подсказва за роднинската й връзка с примата. В първите години на демокрацията тя наистина бедства и й се налага да продава корнишони на пазара, за да свързва двата края. В онзи период двете сестри са скарани и не си говорят, предават от Уикенд.

loading...


Сестрата на Лили Иванова прикована в инвалидна количка (Магда едва не загина, блъсната от бус)

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *