Сидеров: Можем и с един вицепремиер по-малко

Оставката на Валери Симеонов не е била съгласувана с „Атака”, а освободеното от вицепремиера място може спокойно да се закрие. Това заяви на брифинг председателят на ПГ на „Обединени патриоти” Волен Сидеров.

„Искам да припомня, че още от края на миналата година започнах да бия камбаната и да казвам, че не сме във властта за лифтове, за дискотеки, за сергии и т.н. Ние сме за по-важни неща – доходи,стандарт на живот, безработица, работа. И за какво са сега хората на улиците? По същите теми”, посочи лидерът на „Атака”, според когото оставката вече е закъсняла.

Попитан кой ще смени Валери Симеонов на поста, Волен Сидеров отговори, че ще предложи да няма четвърти вицепремиер: „Защо трябва да има втори вицепремиер от Патриотите, защо е нужно да има вицепремиер без портфейл, възможно е да си останат трима вицепремиери – Дончев, Захариева и Каракачанов и да си вървят така нещата”. Ако все пак се търси заместник на лидера на НФСБ, то „Атака” ще настояват за технократ, а не за партийна фигура, съобщава btv.

Сидеров обясни, че не е този, който като влезе в един отбор, ще го издъни и предаде, като освен това подчерта, че „Атака” е най-слабо представена в ПГ на „Обединени патриоти” заради компромисите, които е направил. „Със Симеонов не виждам да има затруднение с работата ни занапред в парламента”, заяви той и допълни, че е възможно след връщането на Симеонов в парламента да се повдигне въпросът за това кой ще председателства групата на националистите.

Волен Сидеров обвини ГЕРБ в непоследователност: „Преди няколко дни Валери Симеонов щеше да счупи коалицията, ако излезе, днес чувам Цветанов да казва, че нищо няма да се счупи, даже ще се заздрави. Кое е вярно, какво се случи в тези два дни?”

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Донки Хот

    То може и съвсем без конюнктурни партийки като вашата, които са готови на всякакво гъзолизство, само и само да не изпаднат от държавната софра и да захлебват да смърт!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *