Синоптиците предупреждават! Благоевград и Кюстендил с оранжев код за опасно време утре

Оранжев код за опасно време ще бъде в сила в четвъртък за 9 области. Предупреждението е обявено за Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Пазарджик, Перник, Кюстендил и Благоевград. Очаква се там да паднат обилни дъждове, придружени с гръмотевици.

Жълт код за потенциално опасно време е в сила за Плевен, Ловеч, Пловдив и Смолян, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

loading...


През нощта и утре над западната половина от страната ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, временно интензивни и значителни по количество. Ще има гръмотевични бури, на места и градушки.

В източните райони от страната ще бъде предимно слънчево и ще се задържи без валежи. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. След обяд в Западна България вятърът ще се ориентира от запад и временно ще се усилва. Максималните температури ще са от 25-28 градуса в Западна България до 33- 35 градуса на места в източната половина от страната.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *