ВЕНДЕТА В ПЕТРИЧ! Ново покушение срещу директора на музея, забиха кирка в тавана на форда му

Служебният „Форд“ на директорa на Историческия музей в Петрич Сотир Иванов осъмна вчера на паркинга пред кметството с демонстративно забита кирка в тавана. Инцидентът е станал два часа след полунощ, но полицията била известена чак сутринта, малко след като служителите пристигнали на работа и видели странно стърчащата дръжка от колата.

„Всичко е заснето от камерите на сградата на община Петрич в големи подробности. Очаквам органите на властта да си свършат работата по най-бързия начин“, това заяви минути след установяването на инцидента Сотир Иванов.

На влизане в полицейското управление, където трябваше да даде показания, той обяви, че има подозрение кой може да е извършителят. На въпрос дали не е човек от село Рупите, който може да е засегнат от разкопките на античния град Хераклея Синтика, Иванов отговори: „Не мисля, че това е дело на жители на село Рупите, които вече са уведомени писмено и поименно, че археологическият обект там вече е със статут от национално значение“.

Кметът на Рупите Георги Атанасов пък каза: „Мен никой за нищо не ме пита. Правят си разкопките, но не знам нищо в подробности. Едно време поне искаха от мен становище относно това кои са местните иманяри. След това се допитваха и до мен кой човек да назначат за охрана. Сега никой не ме пита за това“, поясни Атанасов.

Забитата кирка очевидно е някакво предупреждение, но следствието тепърва ще изяснява кой и защо има зъб на директора на музея. Самият той признава, че явно е бил следен автомобилът, защото сe ползва и от други служители на музея и не домува на едно и също място. На Разпети петък някой срязал гумите на колата, а малко преди това сипал и захар в резервоара.

Сотир Иванов е брат на прокурора Георги Иванов от Петричката районна прокуратура. Заплатата му на директор не надхвърля 800 лв., името му се свързва с бизнес начинания и други дейности, заради които може да е обект на натиск от конкуренти. През мандата на екскмета Вельо Илиев Иванов бе на косъм от дисциплинарно уволнение заради пропуски в работата си на директор. След като мина „кризисният период“, той се „развихри” и уволни няколко от дългогодишните служители в музея. Ще се проверява и версията за отмъщение на иманярската мафия, чийто интереси разкопките в Хераклея Синтика сериозно засегнаха.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *