Скандалната танцьорка Габриела ще съди България в Страсбург!

Танцьорката Габриела Медарова от Пловдив може да се отнесе към съда в Страсбург заради удължения си престой в ареста. Законовият срок на задържането й е изтекъл на 14 юли и заради забавянето адвокатът й Орлин Търновалийски обмисля да сезира съда в Страсбург, съобщава „Монитор“.

21-годишното момиче стана медийно известно този април, когато пияна и дрогирана помля с джипа на приятеля си 11 паркирани коли в кв. „Кючук Париж”. Месец по-късно тя удари с юмрук в лицето непознато момиче в тоалетните на нощен клуб и бе арестувана отново.

Пред изданието той уточни, че е входирал в районната прокуратура в Пловдив искане за освобождаването на Габриела още на 11 юли. „В член 65, ал. 2 от НПК пише, че когато в досъдебното производство защитник или обвиняем пусне искане за изменение на мярката за неотклонение, прокурорът, цитирам – „е длъжен незабавно”, да изпрати делото в съда.

Молбата ми е входирана в прокуратурата на 11 юли и мога да го докажа. Днес е 18 юли. Осем дни забавяне, защото 11-ти се брои. Това са разбиранията на прокуратурата за длъжно и незабавно да изпълнят искането. И питам – Кой не изпълнява закона?”, бе категоричен адвокат Търновалийски. Той уточни, че иска първо Габриела да излезе от ареста преди да предприема каквото и да било друго. „Мисля да сезирам някои институции, но ще си помисля. Най-вероятно ще е съдът в Страсбург, но нека първо тя да излезе от ареста”, каза адвокат Търновалийски.

От районната прокуратура в Пловдив уточниха, че делото е изпратено по куриер още на 17 юли в съда, съобщи районният прокурор Чавдар Грошев. Той бе категоричен, че държавното обвинение спазва закона и че досъдебното производство е в срок. Проверка на Агенция Монитор в Съдебната палата установи, че към 10,30 часа на 18 юли в деловодството на районния съд не е постъпвало искане от прокуратурата за промяна на мярката за неотклонение на Габриела Медарова.

В следобедните часове на 18 юли искането за промяна на мярката на танцьорката все пак е било внесено в районния съд, съобщи адвокат Орлин Търновалийски. Мярката за неотклонение на  Габриела Медарова ще бъде разгледана от съда този петък, уточни той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *