СКАНДАЛ ВЪВ ФУТБОЛА! Всички футболни национали на Русия са хванати с допинг

Всички 23 футболни национали на Русия, взели участие на Световното първенство в Бразилия през 2014 година, са обект на разследване за употреба на допинг. Това твърди „Дейли Мейл“ в мащабно разследване на схемите в целия руски спорт, предаде OFFnews.bg. Статията е с доста силни твърдения, чието доказване може да постави под съмнение не само провеждането на Мондиал 2018. МОК също не е взема решения за крайните мерки относно руския спорт предвид допинг скандалите от Сочи.

Или става въпрос за принципност, или някой стяга примката около хората на Путин. Отнемане на домакинство на Световно първенство по футбол плюс забрана на руски спортисти да участват в Игрите в Пьончан след броени месеци ще нокаутират руския спорт.

Според материалите ФИФА разследва 34 руски футболисти. Сред тях е и целият национален тим от Мондиал 2014. Петима от героите играха за Русия не настоящия турнир за Купата на конфедерациите.

В разследването се твърди, че допинг ченгетата вече разполагат с твърди доказателства.  Все пак разследването продължава.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *