Скандал на общото събрание на ФК „Миньор“ /Пк/, бившият УС не даде отчет за похарчените пари

Общото събрание на ФК „Миньор“ вчера стартира със скандал. На най-висшия форум не присъстваха хората, от които се очакваше да дадат отчет за похарчените пари през последните години – председателят на Управителния съвет Йордан Павлов и финансовият контрольор инж. Иван Витанов.

„Това е абсолютно недопустимо. Поканата за събранието е пусната още през декември, никой от отсъстващите не е уведомил, че няма да дойде. Въпросните двама господа бяха освободени от длъжност, но не и от отговорност. В най-скоро време очакваме да представят отчета“, негодуваше представителят на общината Мартин Жлябинков, който бе избран в новия УС.

В него влизат още президентът на жълто-черните Ангел Христов, Ангел Вангелов от фенклуба на „Миньор“, Станислав Добрев и Валери Минев, които до дни ще  излъчат председател и тричленен Контролен съвет.

На брифинга след заседанието стана ясно, че община Перник годишно е предоставяла на клуба по 165 000 лв., а сумата от спонсори е възлизала на 72 000 лв. „Постарали сме се да изчистим всякакъв вид организационни проблеми. Целта ни е „Миньор“ да се завърне в професионалния футбол. Отборът е извън него вече 7 години“, каза още М. Жлябинков.

За лидера в Югозападната Трета лига е осигурен лагер от 3 февруари в Петрич.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *