Скандал разтърси таксиметровия бранш в Дупница! Ето кой сложи ръка на фирмата на покойния Пл. Миланов

Съпрузи, които са работили като шофьор и диспечерка във фирмата на починалия при мистериозни обстоятелства Пламен Миланов в Дупница, са поели ръководството на таксиметровата фирма на другия починал неотдавна местен бизнесмен Георги Първанов, това са Божидар Начев и Галя Начева. Този факт се разбра в града по куриозен начин, след като пътни полицаи хванаха такси копърка в Дупница, което не било регистрирано за извършване на пътнически превози. От една седмица полицаите следели такси, марка „Дачия“, управлявано от Божидар, той бил спрян за проверка пред бившия Учителски институт в Дупница. При проверката установили, че колата нямала надлежните разрешителни за такава дейност, катаджиите накарали Божидар Начев да закара таксито в двора на полицията и след като дал показания в Районното управление, бил освободен, но ще отнесе глоба от 3000 лв.

Междувременно в Дупница половината от таксиметровите шофьори, работещи във фирмата на Георги Първанов „Сити такси“, са се отказали да работят за нея и са разлепили отличителните знаци на колите. Съпругата на Георги Първанов – Миглена, е решила да затегне дисциплината, защото след като почина съпругът й преди около 2 години, всичко било оставено на самотек. В края на декември тя и счетоводителят на Братя Галеви Богдан Пенев, който води сметките и на таксиметровата фирма, са представили пред шофьорите Галя Начева за управител, а съпруга й Божидар за отговорник на такситата.

Вчера недоволни таксиметрови шофьори, които пожелаха анонимност, заявиха пред репортер на „Струма“: „Аз си разлепих колата с логото на „Сити такси“ и ще работя самостоятелно. От началото на годината ни вдигнаха таксата за радиостанция от 80 лв. на 100 лв. и ако получа таблет от фирмата, ще го изплащам 20 лв. месечно в продължение на 2 години. Фирмата си е моя, таксиметровият автомобил също, сега ще трябва да плащам 120 лв. на месец за радиостанция, което е непосилно. За 6 дни съм направил 10 курса, средно по 3 лв. на курс. За кое по-напред да заделям пари – за таблет, за станция… а в началото на годината плащам и 370 лв. данък на общината. Добре че съм пенсионер и 5 лв. ми стоят под възглавницата ежедневно. Ако разчитам само на таксито, семейството ми ще гладува. Ако продължават така от ръководството на фирмата, ще стачкуваме. От 40 автомобила шофьорите на 20 отлепиха логото на фирмата и ще работят самостоятелно, поне ще знаят, че каквото изкарат, ще си остане за тях“, заяви единият от шофьорите, пожелал анонимност.

Негов колега пък беше доволен от това, че се затяга дисциплината във фирмата: „От година и седем месеца, след като почина Жоро, фирмата беше оставена на самотек и цареше пълен хаос, сега Миглена иска да затегне дисциплината. Досега плащахме за радиостанция по 80 лв., сега ще са по 100 лв. Аз лично няма да искам таблет, който да изплащам“, каза таксиметровия шофьор.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *