„Славата“ пак падна, този път на тъмно в Самоков, юноша на орлетата се завърна с гол след ужасяваща фрактура на крака и тежка операция

Трета поредна загуба записа „Струмска слава“ в предсезонните проверки. След  0:3 от ЦСКА 1948 и 1:2 от сборната формация на безработните футболисти радомирци паднаха от „Локомотив“ /Пд/ с 1:3 в контрола на стадион „Искър“ в Самоков. Двубоят се игра при закрити врата по настояване на новия наставник на смърфовете Любослав Пенев, който открай време страда от параноя да не би съперниците да разгадаят „гениалните“ му ходове. Хората на Владимир Димитров-Капело удържаха двете нули до почивката срещу титулярните 11 на Чичовото, но рухнаха в рамките на броени минути около час след началото. Георги Каракашев откри в 61-та мин. и асистира след още шест за гола на кадъра от школата на „Пирин“ /Бл/ Кръстьо Банев. 21-годишният някогашен голмайстор на юношеската формация на орлетата, който мина и през академията на „Левски“, а впоследствие през третия отбор на ЦСКА 1948, се завърна на терена след ужасяваща контузия и тежка операция. До инцидента се стигна преди малко повече от година, когато в мача на дубъла на пловдивското „Локо“ срещу „Борислав“ /Първомай/ от Югоизточната Трета лига играч на противника със зверско влизане счупи крака му на две места между глезена и коляното. Изоставането на „Славата“ намали в 77-та мин. Мартин Иванов, но разликата вдигна минута преди края от дузпа Христо Иванов.


В навечерието на спаринга третия си период във втородивизионния тим започна Георги Мариянов. Халфът игра в „Спартак“ /Вн/ през отминалата кампания, но след спечелената промоция за елита се изнесе от „Коритото“. Юношата на „Славия“ изкара на ст. „Христо Радованов“ 5 сезона между 2013 и 2018 г. и се завърна отново през 2021/21 г., като по време на отсъствието си облича екипа на „Литекс“ и ЦСКА 1948. Беше капитан на авиаторите в шампионската кампания във Втора лига 2022/23 г., след което се озова при соколите от морската ни столица.


Същевременно старшията Вл. Димитров посочи изхода на трима от каращите проби в състава му. С неодобрението му се сблъскаха двамата нигерийци Калу Габриел и Келечи Онвугамба, както и Мартин Филипов. Другите двама – Тодор Дурев и Александър Виденов, заминаха с отбора на лагера в Боровец и след края му ще научат окончателното решение на наставника.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *