НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ЗА ТЕСТОТО
- вода – 1 ч.ч.
- олио – 1 ч.ч.
- сол – 1 щипка
- бакпулвер – 1 ч.л.
- брашно – около 3ч.ч
- ЗА ПЛЪНКАТА
- орехи
- локум
- канела
- ЗА ОВАЛВАНЕ
- пудра захар – 200 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сипете олиото и водата в тенджерка. Оставете ги да кипнат и свалете от котлона.
Прибавете бакпулвера и солта, разбъркайте и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.
Оставете хубаво да изстине. Направете малки топчета, като във всяко слагате по парче локум и орех, оваляни в канела.
Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Печете сладките на 180 градуса, около 25 минути или докато се зачервят. Извадете ги от фурната и веднага ги оваляйте в пудрата захар.
loading...