Сладки с орехи и локум

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА ТЕСТОТО
  • вода – 1 ч.ч.
  • олио – 1 ч.ч.
  • сол – 1 щипка
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • брашно – около 3ч.ч
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • орехи
  • локум
  • канела
  • ЗА ОВАЛВАНЕ
  • пудра захар – 200 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сипете олиото и водата в тенджерка. Оставете ги да кипнат и свалете от котлона.

Прибавете бакпулвера и солта, разбъркайте и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.

Оставете хубаво да изстине. Направете малки топчета, като във всяко слагате по парче локум и орех, оваляни в канела.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете сладките на 180 градуса, около 25 минути или докато се зачервят. Извадете ги от фурната и веднага ги оваляйте в пудрата захар.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *