СЛЕД ДОГОВОРКА С КМЕТА П. ДАНГОВ! Бобовдолската „Даци-Р” пое превоза на пътниците от Баланово и Палатово след отказа на управителя на фирма „Еди” К. Христов заради празни курсове

Бобовдолската „Даци-Р” ще извозва пътниците от двете малки села Баланово и Палатово с общо около 500 жители, след като фирма „Еди” с управител Кирил Христов се отказа да извършва курсове дотам. От „Даци-Р” съобщиха, че са се споразумели с кмета на община Дупница Първан Дангов да правят по два курса дневно за жителите на двете села.

Репортер на „Струма“ се свърза със собственичката на фирмата Румяна Николова и я попита каква е договорката с кмета Дангов за превоза от и до Баланово и Палатово, тя коментира: „Все още не сме уточнили схемата на пътуване до Дупница. Автобус ще минава през селата два или три пъти в седмицата. Превозвачът „Еди” на Кирил Христов се отказа само от селата, където пътниците са малко и не е изгодно да пътува, макар и с малък автобус. От миналата година се субсидират евтините курсове от държавата и всеки превозвач може да си поиска парите от нея, като представи пътни листове, които доказват, че извършва курсове по линиите, но на никого не му се занимава за толкова малко пари. К. Христов не се отказа от линията Дупница-Бобов дол и обратно, защото е печеливша, а се отказа само от губещите. Собственици на транспортни фирми не искат да возят пътници от малките села, защото се налага автобусите да пътуват празни от селото за града и обратно.

Готови сме, ако има около 20-ина души от двете села да пътуват ежедневно на работа в Дупница, ще пуснем малко рейсче само за тях, ще пътува сутрин и вечер. От работниците се иска само да си извадят карти за пътуване. Графикът за момента е такъв – автобусът, който минава през селата Голяма Фуча, Мала Фуча и Долистово, два пъти в деня да минава и през Палатово и Баланово“, заяви Румяна Николова.

Както „Струма” писа, в момента около 20-ина работници пътуват с таксита от двете села за работа в града, като средно превозът им излиза по 25,00 лв. на ден в двете посоки, докато билетът за автобуса е 1,50 лв. в едната посока.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *