След избора на Зайденов и Вранчев за депутати! Исмет Узунов влиза в ОбС – Благоевград, пребоядисаният бивш БСП лидер А. Пингов става общински съветник от ДПС в Гърмен

Общинските избирателни комисии в Благоевград и Гърмен прекратиха пълномощията на двама досегашни общински съветници, за да могат утре да се закълнат като депутати в 50-ото НС.

В благоевградската ОИК заявление за освобождаването му като общински съветник подаде Ибраим Ибраимов Зайденов от листата на ДПС с мотив, че с Решение на ЦИК №3482-НС  от 14.06.2024 г. е обявен за избран за народен представител в Първи изборен район – Благоевградски в 50-ото НС.

С решението за прекратяване пълномощията на Зайденов  ОИК – Благоевград обяви, че на негово място влиза Исмет Салих Узунов, който на местните избори през 2023 г. получи 323 гласа

В Гърмен по същата причина – влизане в НС, бяха прекратени пълномощията на Ахмед Ахмедов Вранчев, който също е от ДПС. Той освобождава мястото в ОбС – Гърмен на Ахмед Ахмедов Пингов.

Решенията на избирателните комисии подлежат на оспорване пред Административен съд ­- Благоевград в 7-дневен срок от обявяването им, но междувременно новите депутати вече ще са се заклели, а новите общински съветници ще се гласува да направят същото на сесиите в Благоевград и Гърмен следващата седмица.

Исмет Узунов е бивш общински председател на ДПС в Благоевград и има зад гърба си няколко съветнически мандата. Миналия декември синът му Денис оглави Младежкото ДПС в Благоевград, а съпругата му Галена Манова-Узунова беше шеф на правния отдел в общината и няколко пъти секретар на избирателните комисии в града от квотата на ДПС. Тази седмица ще остане паметна за семейството, защото днес, след четвърто класиране, Узунова получи възможността да стане съдия в Разлог.

Ахмед Пингов пък е от Горно Дряново и работи в банка в Благоевград. Дълги години той беше активист на БСП и една от надеждите на Корнелия Нинова за района. През 2014 г., изненадващо, обаче името му се появи в кандидатдепутатската листа на ПП „Република Бг“. Заформи се провинциален политически скандал, БСП обвини „Република-БГ“, че й краде кадрите без тяхно знание, в отговор „Република-БГ“ публикува ръчно попълнената от Пингов декларация за индивидуално членство в нейните редици, където под т. 2 е уверението „Не членувам в друга партия“. След изборите скандалът бързо се забрави и през 2018 г. Пингов дори бе избран за секретар на младежката организация на БСП в Гърмен.

Сега най-сетне ще успее да влезе във властта, макар и местната законодателна, като съветник от ДПС в Гърмен.

Още двама нови съветници в местния парламент на Благоевград полагат клетва утре. Въз основа на съдебни решения Общинската избирателна комисия изменя две свои решения за избор на съветници. Групата на ПП-ДП напуска  медицинският физик в отделението по лъчелечение към СБАЛО „Св. Мина“ Крум Стоилов и мястото му заема учителката по немски в Езиковата гимназия Антония Сивикова. Прекратяват се пълномощията и на Петър Андонов от групата на ВМРО-БНД (Български гласъ) заради 7 преференциални бюлетини, преброени погрешно за него. Заменя го ощетената от това броене Ваня Алексиева, гл. експерт „Образование“ в Общинска администрация.

Клетва като общински съветник утре полага и Исмет Узунов.

EКИП „СТРУМА”

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Асан

    Помня Искър Узунов от времето в ДФЗ. Ужасен човек, подъл и мазен. Чувам и за далавериете му. Жалко но хората никога нема да погледнат истината

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *