СЛЕД ИНВЕСТИЦИИ ЗА 200 000 ЛВ.!Един от първите ресторантьори в Сандански Г. Георгиев затвори оборотния си нощен клуб, собственикът поискал да увеличи с 2000 лв. наема от 6000 лв.

Един от първите бизнесмени в сферата на ресторантьорството в Сандански сложи кепенци на един от най-оборотните нощни клубове в града – „Да Винчи”, и започна да демонтира временните постройки, които изгради около него. До това решение бизнесменът Генко Георгиев стигнал, след като собственикът на помещенията Георги Панайтов, известен повече като Гочис, заявил, че от началото на годината намеренията му са да увеличи с близо 2000 лева наема на заведението, което се намира на площад „България“.

„Изумен съм. Тази цена е непосилна и нереална във време на епидемична криза, когато заведенията са не работещи и затворени от няколко месеца. Вместо да ми намали наема, който е в размер на 6000 лева, собственикът го увеличава”, е споделил Генко пред приятели, след като взел решение да прекрати договора и да демонтира временната конструкция, която изградил преди близо година. Със затваряне на заведението целият персонал остава на улицата – четирима бармани, 6-има сервитьори, миячи и готвачи.

Генко Георгиев е собственик и на кафе „Вега“ в Сандански, което е едно от първите в курортния град. Той е член на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, а по времето, когато  председател беше управителят на петзвездния парк-хотел „Пирин” Иван Терзиев, Георгиев беше в управителния състав. Сега е редови член на сдружението, което се управлява от Арбен Караджа. Той е и сред най-редовните данъкоплатци в община Сандански. Всички наеми за изминалата 2020 г. за ползване на терени за поставяне на маси и столове е издължил. 

 Въпросното заведение „Да Винчи“ Георгиев наема преди 3 години. Променя визията му, поставя нова тента със закрити площи за пушачи и непушачи. Последната му инвестиция за заведението надвишава 200 000 лева, твърди той.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

4 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *