След пировата победа над орлетата „Славата“ влиза с двама по-малко в четвъртфинала за купата

След успеха с 2:0 срещу орлетата през уикенда, с който на практика запази втородивизионния си статут и за догодина, „Струмска слава“ влиза с двама играчи по-малко в днешния четвъртфинал за купата на страната срещу елитния „Септември“. Победата над благоевградчани се оказа пирова след червените картони на стълба в отбраната Димитър Петков и водача на атаката Александър Аспарухов, които пропускат турнирния сблъсък.

„Изправени сме пред уникалния шанс да пренапишем историята на футбола в Радомир с първи полуфинал във втората по престиж и сила надпревара. Не подценявам съперника, но е най-лекият в сравнение с останалите и с подкрепата на публиката и с максималното раздаване на футболистите може да спечелим мача. Това ще бъде награда за града и за отбора с най-малък бюджет в професионалните групи”, коментира предводителят на „Славата“ Владимир Димитров, когото местните прекръстиха на Капело по аналогия с големия италиански специалист.

Кадровите проблеми не подминаха и гостите от столицата, в чийто тим се подвизават шестима бивши играчи на „Пирин“ /Бл/. От тях със сигурност за Радомир няма да пътува Стилян Николов, който изтърпява санкция за натрупани картони. Извън групата за първия мач от втората осмица срещу „Славия“ през уикенда остана заради контузия Александър Башлиев. Трайно в лазарета е и Преслав Йорданов. За нулевото равенство с белите пълни 90 минути записаха Александър Дюлгеров и Борис Галчев, а дупничанинът под наем от „Левски“ Илия Димитров влезе на смяна за заключителния четвърт час от двубоя.

„Не се заблуждаваме, че ще ни бъде лесно. В Радомир се играе трудно, теренът също ще окаже влияние. Изоставаме в класирането в Първа лига и ни предстои тежка битка за оцеляване, но не сме се отказали от купата. Ако има логика, би трябвало да сме фаворитът в двойката, най-малкото защото сме в по-горното ниво”, заяви спортният директор на „Септември“ Кристиян Добрев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *