СЛЕД СПЕЧЕЛЕН КОНКУРС: Ексшефът на „Напоителни системи“, клон Струма-Места, Илия Милев облича съдийска тога в Червен бряг

Бившият шеф на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Струма-Места, Илия Милев облича черна тога. След спечелен конкурс той става съдия в Районен съд – гр. Червен бряг.

Юридическата му кариера започва като юрисконсулт в „МБАЛ Благоевград” АД, след това стана юрисконсулт на „Напоителни системи” ЕАД, клон Струма-Места, с месторабота в Дупница, където живее със семейството си. През 2022 г. Милев бе назначен за управител на клона, но през юли 2023 г. договорът му за управление бе прекратен и в неговия кабинет влезе ексобластният управител и активист на ГЕРБ Бисер Михайлов. Милев пък бе назначен за ръководител на район Дупница в държавното дружество.

Решението на ВСС за спечеления конкурс в Червен бряг е от 25.06.2024 г., но Милев ще облече съдийската тога на 3 юли, защото управителят на „Напоителни системи“ Б. Михайлов е в отпуск до 2 юли и едва тогава ще може да го освободи от работа. Новият шеф на Милев – председателят на съда в Червен бряг Йохан Дженов, пък е обещал да го назначи още на следващия ден и така Милев може да започне да правораздава още от тази седмица.

„Разстоянието от Дупница до Червен бряг не е много голямо, но ще е трудно за всекидневно пътуване, затова ще си наема квартира и ще се прибирам в Дупница в петък, а в понеделник ще тръгвам обратно – обясни за „Струма“ плановете си новият съдия. – Аз вече ходих в съда в Червен бряг, запознах се с колегите и останах много приятно изненадан – добри, внимателни хора, силно ме впечатлиха, сигурен съм, че бързо ще се сработим. Вероятно по-нататък ще се боря да се преместя в някой по-близо до Дупница съд, защото все пак имам три деца и искам да съм с тях възможно най-много време, но засега с нетърпение очаквам да започна новата работа“, добави Милев.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *