СЛЕД 2 Г. СЪДЕБНИ ДЕЛА!Осъдиха фермера К. Варсаминов на 10 месеца затвор за открита в колибата му пушка

Животновъдът от Сандански Костадин Варсаминов влиза в затвора за десет месеца за държане на огнестрелно оръжие. Присъдата приключи със споразумение.

К. Варсаминов е признат за виновен за това, че в колиба, намираща се в местността Преслапо в землището на с. Раздол, община Струмяни, е държал огнестрелно оръжие – едноцевна гладкоцевна ловна пушка с рязана цев, калибър 12, и 3 броя боеприпаси – патрони. Освен наложената ефективна присъда на К. Варсаминов е наложено и наказание – обществено порицания за срок от три месеца, а именно поставяне на табло в сградата на община Сандански, е решението на Районен съд.

Присъдата след близо две години съдебни дела постанови съдия Николинка Бузова в Районен съд – Сандански. Тя не подлежи на обжалване и протестиране пред по-горна инстанция, след като съдия Бузова одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и обвиняемия.

Варсаминов ще трябва да изтърпи наказанието си при строг режим на изтърпяване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

ВАНЯ МАНЧЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *