СЛЕД 2-ДНЕВЕН КУПОН! Зам. кметът на Дупница Кр. Георгиев заловен с 2,25 промила зад волана на джипа си, тръгнал на работа…

Зам. кметът по европроектите на община Дупница Красимир Георгиев е заловен да шофира с 2,25 промила алкохол. Вчера той тръгнал на работа с джипа си от дупнишкото с. Бистрица, където е спрян за проверка на излизане от селото. Тестван е с дрегер, който отчел 2,25 промила алкохол в издишания въздух.

Униформените свалили номерата на джипа и закарали Кр. Георгиев в Спешен център да даде кръв за алкохолна проба. Дупничани, станали свидетели на ситуацията със зам. кмета, съобщиха, че той не се възпротивил и дал кръв за проба, резултатът от която ще бъде ясен след една седмица.

Репортер на „Струма” се свърза вчера по телефона със зам. кмета Кр. Георгиев. Ето какво заяви той: „Дал съм обяснения пред полицаите. Вземам лекарства, вероятно те са се отразили, чакам резултатите от кръвната проба”.

Разбра се, че зам. кметът е бил на коледен купон в събота с Общинската администрация. Предишната вечер пък е бил банкетът на ГЕРБ, където той е член.

Юристи коментират, че ако се потвърди, че е употребил алкохол, Кр. Георгиев го грози съд за шофиране в нетрезво състояние, а последствията може да са парична глоба и лишаване от управление на МПС за една година.

ПЕТЪР АНГЕЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *