След 35 г. стаж една от първите учителки Ю. Даракчиева се раздели с колектива в първия учебен ден

След 20-годишно прекъсване в IX ОУ „Пейо К. Яворов” – Благоевград възобновиха традицията и сформираха подготвителна група с 15 деца. Така шестгодишните малчугани, както и 13-те първолаци вчера стартираха своето обучение, изпратени от своите близки и посрещнати от учителите и класните си ръководители – Олга Стоилкова на подготвителната група и Весела Давидкова на 1 клас.

С емоционални думи към присъстващите, събрали се в училищния двор, се обърна директорът на IX ОУ Василка Величкова, която станала през 2 ч. през нощта да редактира словото си, понеже искала да акцентира на някои важни и характерни за училището моменти.

С много ентусиазъм и трепет на „сцената” се изявиха както деца от подготвителната група, така и първокласници и по-големи ученици. Съвети към учениците в 1 клас, както и препоръката: „На урок не говорете, само слушайте и помнете”, се обърнаха петокласници, а от името на родителите своето уважение и признателност към учителите засвидетелства Яна Бойкова, майка на момиченце в 1 клас.

Особено вълнуващ бе моментът, когато думата поиска старши учителят в начален етап Юлия Даракчиева, която работи в IX ОУ от 35 години, тоест от основаването на училището:

„За мен този 15 септември е последен, в който посрещам моите ученици. Сърцето ми остава тук, в IX ОУ, и се надявам родителите да приемете с разбиране моето решение за оттегляне. Работих с плам, вдъхновение, желание, получих много обич, уважение, подкрепа, помощ, за което благодаря от цялото си сърце и душа. За мен бе гордост да съм част от колектива и завинаги си оставам учител на Девето основно училище”, каза развълнувана г-жа Даракчиева и пожела на новия екип Любима Константинова и Илко Василев, който наследяват работата й, и на всичките си колеги, родители и ученици успешна учебна година.

След края на тържеството присъстващите влязоха в сградата. Впечатление направи, че на входа медицинското лице на училището измери температурата на всички, включително и на директора В. Величкова, а служител от помощния персонал пръскаше ръцете на хората с дезинфектант, след което започна празничният първи учебен час.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Ален мак

    Тия са останали един автобус деца.По 13-14 на випуск, па и през випуск… 70-80 всичко.Бягай, госпожо Даракчиева, унищожиха го това училище.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *