След 6 г. съдебни дела осъдиха на 6 месеца условно мъжа, насочил пистолет към главата на шампиона по бокс Евгени Борисов

След 6 години съдебни дела мъж от Бобов дол, насочил пистолет към главата на шампиона на България по бокс Евгени Борисов, получи 6-месечна условна присъда.

Инцидентът е от 20.09.2012 г. Случил се в дома на Иван Идакиев в Бобов дол, вуйчо на тогавашната приятелка на боксьора Милена.

„Вуйчото на моята приятелка Милена насочи пистолет „Макаров“ към главата ми“, разказа ден след случката тогава седемкратният шампион по бокс на България и бронзов медалист от Европейското за юноши Евгени Борисов-Роки и допълни: „Той е против връзката ни и ми нареди да напусна дома й в Бобов дол, размахвайки оръжие. Аз си тръгнах, а на другия ден отидох с приятели да прибера лежанката и крушата, с които тренирах, докато живеех при Милена.

Междувременно Милена позвънила в полицията, защото вуйчо й я чакал у тях да ни застреля. Патрулката ни беше изпреварила и заедно с приятелите ми ни натовари и ни отведе в ареста“, заяви тогава Роки.

Полицаите потвърдиха, че вуйчото наистина е имал газов пистолет. Причина за конфликта били възраженията, които имал за връзката им. Милена обаче била на друго мнение и пуснала жалба срещу роднината си за недопустима намеса в личния й живот.

Версията на вуйчото Иван Идакиев е съвсем различна. Той твърди, че племенникът му се обадил, че Роки и приятелите му са тръгнали към него да мъстят. Той се обадил в полицията и дошли седем униформени, които предотвратили физически сблъсък. Според Ив. Идакиев боксьорът го бил заплашил със смърт заради скандал за семейна кола, която карали Милена и приятелят й, а когато си дошъл от Германия, си я взел. От враждуваща на боксьора банда обаче помислили, че той е негов близък, нападнали го и го пребили. Оттогава Идакиев забранил на Евгени да кара колата и отношенията им се развалили.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *