Слънчево и топло днес! Вижте какво време ни чака до края на месеца

Днес, в часовете преди обяд, времето ще бъде слънчево. След обяд на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно в планинските и източните райони от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевична дейност. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще има променлива облачност, по-значителна над източните и планинските райони, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат.

От вторник въздушната маса отново ще стане неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Във вторник на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В средата на седмицата, около 18 – 19 юли,  превалявания и гръмотевици ще има главно в Югозападна България, на повече места в планините и планинските райони, съобщава btv.

След това, през третото десетдневие, има тенденция за относително стабилизиране на атмосферата и през повечето дни над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат. Вероятност за превалявания и гръмотевични бури има около 25 – 26 юли.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *