Слънчево на запад, на изток – облаци и дъжд

Денят ще започне с температури от 17 до 22 градуса. Предиобед над източните райони ще има значителна облачност с превалявания, а на запад ще има слънце. Следобед обаче над западните и централни райони ще се заоблачи. По линията от Плевен до Добрич ще прегърми и превали.

Максималните температури за деня ще са от 29 до 36 градуса.

По морето няма да бъде подходящо за плаж, защото ще бъде ветровито, а облачността ще бъде значителна. По цялото крайбрежие ще превали. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие до 25 градуса по южното. Вълнението ще бъде умерено.

Над планините в следобедните часове ще облачността ще бъде значителна. В Рила, Пирин и над източна Стара планина ще превали. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина около 11 градуса, на 1500 м до 19.

В четвъртък и петък валежите ще бъдат често явление над източните райони и над планините. Има и условия за слаби гръмотевични бури в Добруджа.

Уикендът ще ни зарадва със слънчево време, а валежи са възможни над планините.

В понеделник ще има повече валежи в Източна България. Във вторник ще вали и гърми в северозападната част от страната с по-интензивни валежи във Видинско.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *