Сос за пържолки

Необходими Съставки

лук – 2 – 3 главички

гъби – около 200 грама

топено сирене – 2 вида по 1 кутийка

сирене – около 100 грама

кашкавал – около 100 грама

прясно мляко – 1 литър

яйца – 2 броя

куркума, кимион, копър

Начин на приготвяне

Лукът и гъбите се запържват до златисто, добавят се топеното сирене, сиренето и кашкавала, подправките.

Когато се поразтопят и започнат да се влачат на конци постепенно започва да се добавя и предварително затопленото мляко до получаване на хомогенна смес.

Ако соса не е толкова гъст, колкото ви се иска може да се сгъсти с брашно или сварен и намачкан картоф, накрая след сваляне от котлона се счукват яйцата.

Идеален е за поливане на месо печено на скара, както и пържено месо.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *