НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
спагети – 350 г
зехтин – 3 с.л.
патладжани – 2 бр.
гъби – 30 г, сушени, бели
свинско месо – 250 г, пушени гърди
лук – 1 глава
домати – 2 бр.
пармезан – 100 г
босилек – на вкус
черен пипер – на вкус
сол – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Гъбите се накисват във вряла вода за половин час и се осоляват. Доматите се бланшират за няколко мин., белят се и се режат ситно.
Запържва се лукът, добавят се отцедените гъби. Готви се около 15 мин., като се разбърква от време на време. Прибавят се пушените гърди, а след 4 мин. патладжановите кубчета.
Овкусява се със сол, черен пипер. След като се зачервят, се добавят доматите. Държи се на огъня докато сосът се сгъсти.
Спагетите се сваряват според указанията на опаковката и се прибавят към соса. Разбърква се добре. Държат се на котлона около 3 мин. При сервиране се поръсват с пармезан и босилек.