Спектакълът „Вампир” се завръща на сцената на благоевградския театър

Въздействащият спектакъл „Вампир” от Антон Страшимиров се завръща на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград на 20 и 21 февруари от 19:00ч.

След своята премиера през 2016 година „Вампир” се превърна в едно от най-успешните и награждавани представления на театъра в последните няколко години. 

Участието на „Вампир” в Международен театрален фестивал в Скопие, Македония /ITF „SKUPI FESTIVAL”/ беше началото на редица фестивали и награди за екипа.

Актрисата Албена Чобанова получи награда „Икар” 2017 в категория „Водеща женска роля” за ролята на Малама, комисията на Международния фестивал ”Друмеви театрални празници – Шумен 2017” награди представлението за „Сценография”, а награда за „Цялостен спектакъл“ театърът получи от Зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ – Пловдив 2017. През месец октомври 2019 спектакълът стана част от афиша на фестивала в Ловеч – „Младите в театъра”, който единствен дава възможност и събира на една сцена младите режисьори в страната.

През погледа на режисьора Маргарита Мачева „светът в пиесата е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор.

   Върхово постижение в драматургията е „Вампир” на Антон Страшимиров. Пиесата е играна на театрална сцена, преди да бъде отпечатана в книжно издание. Страшимиров казва, че е написал драмата за една седмица, а я е редактирал след това три месеца. Поставена е на 3 април 1901 г. от трупата на „Сълза и смях” в салона на „Славянска беседа” в София.

Представлението не се препоръчва за лица под 14-годишна възраст.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *