Спецпрокурори се срещнаха с Банов, ще снемат обяснения от Йончева и Рашидов

Два часа, след като от прокуратурата влязоха в сградата на Министерството на културата, и.д. ръководител на Спецпрокуратурата Димитър Петров, който лично участва в действията на разследващите, каза пред медиите, че е имало среща с министър Боил Банов и са били прегледани документите за ремонт на Ларгото. Обяснения на Боил Банов в писмен вид обаче не са снети.

Проверката на прокуратурата е заради изнесените днес от Елена Йончева данни за нарушения на министър Боил Банов

Разследващите са се снабдили с документи за водено гражданско дело от министерството срещу изпълнителя на проекта касаещо неустойка за забава. Делото още се води и няма произнасяне от съда по него.

Петров уточни, че сега не са иззели документи, защото са в голям обем – 66 класьора, които са прегледали и са преценили кои от тях се отнасят към проверката. И заяви, че след като прокуратурата се запознае с документите тогава ще прецени какво точно ще пита министъра.

Ръководителят на спецпрокуратурата каза още, че обяснения ще бъдат снети и от Вежди Рашидов, който е бил министър към момента на случая, за който са изнесени твърдения, както и от Елена Йончева.

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *