Спешни медици от Дупница атакувани вербално от линейкаджия, закъснели на негов сигнал за припаднала жена

Линейкаджията от Спешен център в Дупница Манол Васев налетя със словесна атака на дежурните лекари и колегата си, че не са пристигнали навреме, след като е подал сигнал на тел. 112, че негова роднина е припаднала.
Вчера около на стр. 10,00 ч. на спешния телефон е получен сигнал за припаднала жена в Дупница и дежурен еклип на Спешен център веднага тръгнал на подадения адрес. Лекарят веднага реанимирал жената. Манол Васев обаче вдигнал лют скандал на дежурния екип лекари д-р Видински и д-р Бойко Полянов, че линейката се забавила. Линейкаджията крещял с цяло гърло неща от рода: “Затова ви бият. Заслужавате си го!”, въпреки че и той е част от екипа на Спешен център – Дупница.
В същото време онкоболен мъж от Дупница, на около 50 г., е докаран в Спешен център от приятели със силни болки. Той помолил да му бъде включена система с болкоуспокояващи, но му било отказано с мотива, че такива манипулации в Спешен център не се извършват, да си търси личния лекар. За нещастие личният лекар на пациента бил починал наскоро, а той живеел сам, и нямало кой да го запише при друг.
По този повод репортер на “Струма” позвъни на директора на Спешен център – Кюстендил и попита защо е отказана болкоуспокояваща система на пациент с онкологично заболяване. Д-р Албена Рапатинска каза: “Ще проверя кои са били дежурни в този момент. Лекарите от спешните центрове нямат право да връщат пациенти, каквито и да са те, здравно неосигурени или тежко болни!”, категорична бе тя.
ДРАГО МИРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Левовете в Евро

    Струма, попитайте д-р Рапатинска защо линейките на спешен център Дупница не возят спешните случаи в Спешния център, а направо в…Частната болница?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *