Спортсменски дух и много хъс показаха хора с увреждания от Кюстендил на спортен празник в Полша

Хора с увреждания от Кюстендилско показаха завидни спортни умения на празник в град Вагровец, Полша. Проявата бе и част от програмата на международна работна среща, на която се обсъдиха начините за активизиране и интегриране на хора с увреждания чрез адаптиране на традиционни игри и спортни дисциплини. Домакините от Полша показаха на срещата селектирани и адаптирани за хора с увреждания игри и спортове от общо четири държави – България, Македония, Полша и Турция. Бяха проведени обучения с доброволци, много дискусии и практически занимания.
Спортно сдружение за хора с увреждания „Старт“, гр. Познан, Полша, като представител на домакините, показа характерните игри за страната си. Кулминация в срещата бе проведеният спортен празник, като в него се включиха много доброволци, които практикуваха придобитите през седмицата умения в избраните 4 спортни игри.
Полша представи „Пиершовка“, или рингбол, българският екип адаптира античната настолна игра „Ямички“, изборът на турските представители бе „Стъклени топки“, а на македонските – „Джамия“.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *