СРАМ ЗА МАЙСТОРА…Новоизградени канавки по тротоарите на ІV микрорайон в Благоевград пропаднаха дни след официалното откриване на проекта за 4.6 млн. лв.

Новоизградени канавки по тротоарите в ІV микрорайон на Благоевград от ЮЗУ до ул. „Ветрен“ пропаднаха дни след официалното откриване на 6-те нови улици в кв. „Освобождение“, сигнализираха във вестник „Струма“ читатели.

Целият район се благоустрои с европейско финансиране в размер на 4 614 924.13 лв. по проект „Благоустрояване на градска среда“ и бе официално открит в края на месец май. В резултат на обилните валежи през последните дни настилката около шахтите е пропаднала и на места разликата в нивелацията е повече от 10 см, което създава сериозна опасност при движение на пешеходци, колоездачи и майки с колички, предупредиха живеещи в района.

Строителните дейности по проекта извърши  обединение „ММ Строй“. Изграждането на колекторната система обаче не била включена в заданието на проекта. За да не се разкопават впоследствие новите тротоари, от кметството възложили на странична фирма да изгради тази система паралелно с останалите строителни дейности. Явно обаче работниците й са бързали и са претупали работата, та повечето канавки са пропаднали, а на една дори са пропуснали да сложат капаци и живеещите наоколо са я покрили с подръчни средства, за да не падне някой в нея.

Веднага след сигнала на „Струма“ от сдружение „ММ Строй“ реагираха, но бяха категорични, че не носят отговорност за дефектите и не е тяхно задължение да ги ремонтират. На място бяха изпратени работници, които свършиха работата на фирмата, получила извънредната поръчка, коя е тя обаче, вчера не се разбра.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Алиса (от страната на чудесата)

    Години наред се нагледахме на Инженерно-архитектурни простотии , Нооо….такова е нивото на БГ кадрите( за съжаление) Поне да ги пращат на запад да гледат и копират , какво хората са сътворили …по евтино и по голем ефект ще има . А за качеството на изпълнение : одавна трябва да се потърси отговорност на КРАДЛИВИТЕ И КОРУМПИРАНИ ИНСПЕКТОРИ , които приемат обектите срещу подкупи и рушвети ….? Само контрол и ред могат да помогнат на загиващата ни държавица , управлявана от еничари и “лесни булки”…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *