Срещу близо 1 млн. лв. бизнесменът Д. Даутов ще ремонтира езерото в Банско, но ще ползва услугите на благоевградските фирми на М. Камбитов и К. Обецанов

Фирмата на бизнесмена от Банско Димитър Даутов „Лесострой 2010“ЕООД ще ремонтира езерото в градския парк на Банско срещу близо 1 млн. лв. Фирмата е избрана за изпълнител на обществената поръчка на курортната община с предмет „Основен ремонт на съществуващо езеро, зелени площи и архитектурни елементи, парково осветление и алейна мрежа около езеро в градски парк гр. Банско”, която е с прогнозна  стойност 937 950 лева с ДДС.

Фирмата на Даутов спечели обществената поръчка, след като другият участник – „Стройкомерс“ ЕООД – София, бе отстранена  от комисията по избор на изпълнител поради пропуски в изискуемите документи  и не е допусната до втория етап на конкурса – отваряне на ценовите оферти. Причина за отстраняването на участника е, че в попълнения ЕЕДОП (единен европейски документ за обществените поръчки) на една от посочените като подизпълнители фирми е липсвал подпис на  съдружник в дружеството, чието име е вписано като такъв в търговския. Пропускът не е отстранен и след дадения от комисията петдневен срок за това.

Така местната фирма „Лесострой” на Димитър Даутов е единствената, допусната до последния етап. Предложената от нея цена е в размер на 925 578 лева и е с 12 хил. лева под прогнозната стойност. По време на изпълнение на дейностите, заложени по обществената поръчка, фирмата ще ползва услугите на още две фирми – благоевградските „Благоустройствени строежи“ ЕООД на  Костадин Обецанов и „Принт техник“ ЕООД на Михаил Камбитов.

За фирмата, избрана за изпълнител, има данни за участие по три обществени поръчки на стойност 3 607 201 лева, като две от тях на община Банско на стойност 2 204 264 лева. Едната от тях е чрез ДЗЗД „Обединение Банско 2014”, в което участва и „Лесострой”.

Фирмата на Даутов участва и по друго публично състезание на  община Банско за сключване на рамково споразумение с предмет „Поддържане (превантивно, текущо и аварийно-възстановителни работи при аварийни ситуации), основен ремонт (рехабилитация) и реконструкция на улици, тротоари и площадни пространства в населените места на община Банско и общински пътища, стопанисвани от община Банско“. Прогнозната стойност на поръчката е в размер  4.8 млн. лева цена с ДДС.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *