Топ теми

Срив в системата спря издаването на застраховките „Гражданска отговорност“

Проблем е възникнал в електронната система на Гаранционния фонд и е спрял работата на застрахователните компании в страната.

Проблемът е блокирал издаването на полиците по задължителната за водачите „Гражданска отговорност“. По думите на застрахователи от дни нямат връзка с платформата.

„Системата не работи от събота. Бяхме информирани, че е планирана профилактика с цел подобряване на услугите, предлагани Гаранционния фонд за времето от 8:00 ч. на 29 юни до 8:00 ч. на 30 юни“, каза за БТА Петко Атанасов, експерт по „Автомобилно застраховане“ към застрахователна компания, цитиран от БТА.

В понеделник и днес, вторник, системата отново не заработва.

„Отново нямаме връзка с платформата, т.е. от понеделник нямаме информация какво се случва, а само и единствено проблеми. Не можем да издаваме полици, не можем да пускаме сметки, не можем да правим анекси. Всичко, което е свързано с Гаранционния фонд или иначе казано с „Гражданската отговорност“, е блокирано“, каза експертът.

„С вързани ръце сме. В някакви откъслечни моменти, за около десетина минути за целия ден системата тръгва и после пак не може да се ползва. Не искаме да връщаме клиенти, но като не ни се дава възможност да работим, ние не можем да ги обслужим“, обясни Петко Атанасов.

Според застрахователи такъв срив на системата е имало няколко пъти досега през годините. Проблемът е водил до голямо напрежение сред собствениците на автомобили, възпрепятствани да ги управляват, заради невъзможността да им бъдат издавани застраховки „Гражданска отговорност“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *