Стартираха „Ученически игри 2017/ 2018“ в Благоевград

Стартира първият етап от  „Ученически игри 2017/2018“ в Благоевград. Общо 180 отбора от 17 учебни заведения ще вземат участие в спортните дисциплини в първия етап, организиран от Община Благоевград. Учениците са разделени в три възрастови групи- от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11-12 клас. Спортовете, в които децата на Благоевград ще мерят своите съобразителност, умения, бързина са шахмат, хандбал, волейбол, тенис на маса, баскетбол, бадминтон, футбол и лека атлетика. Спортната инициатива ще продължи един месец, като срещите ще се провеждат в СК „Пирин“, Шах клуб „Виктори“ – Благоевград, Спортна зала „Скаптопара“ и IV ОУ „Димчо Дебелянов“.

Победителите от общинския етап продължават с участие в зонални и национални първенства. Всички победители от общинския етап ще получат купи, грамоти и медали от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Ученически игри“ са основна изява в областта на ученическия спорт. Те създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно- състезателна дейност.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *