Стартира данъчната кампания в община Ковачевци

Кампания по събиране на местните данъци и такси в Община Ковачевци започна от 21 февруари 2019г. Данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци се плащат на две равни вноски в следните срокове: до 30 юни и до 31 октомври на годината,за която е дължим. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.
През тази година има промяна на ставките за облагане на МПС… поради изискванията на Закона за местните данъци и такси. За община Ковачевци не се налага предеклариране на моторните превозни средства, тъй като общинската администрация е извършила промените по служебен път. Въпреки това препоръчваме на собствениците на МПС да носят големия талон за справка при необходимост преди заплащане на задължението.
За дължимите данъци и такса за битови отпадъци за 2019г. собствениците ще получат съобщения. В тях ще бъдат включени всички текущи и просрочени задължения на данъчно задължените лица.
Съгласно нормативната уредба, задълженията за съответния местен налог се погасяват по реда на възникването им, тоест за заплащане на текущи задължения следва предходните данъчни периоди да бъдат надлежно погасени.
Патентен данък плащане на четири вноски:
– За първо тримесечие – до 31 януари
– За второ тримесечие – до 30 април
– За трето тримесечие – до 31 юли
– За четвърто тримесечие – до 31 октомври.
Община Ковачевци уведомява гражданите на общината, че с цел улеснение и облекчаване, могат да заплащат дължимите суми в отдел “Местни приходи и такси“ в брой или чрез ПОС- терминал , на касите на „Български пощи” ЕАД в цялата страна, както и по банков път:
„ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК” – АД, клон РАДОМИР
BIG : IABGBGSF IBAN : BG57IABG74788400576000
442100 – ДАНЪК НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО
442400 – ТАКСА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ
442300 – ДАНЪК ЗА ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Община Ковачевци предоставя още една възможност на жителите, да плащат онлайн всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *