Страховете, които ни делят от любовта

Влюбването винаги е предизвикателство и всеки път протича по различен начин. Дали е възможно да се страхуваме от влюбването? Какво може да събуди нашите страхове от това да споделим чувствата си?

Страхувате се да разкриете себе си
Всеки има своите слаби и силни страни, неща в миналото, с които не се гордее. Когато сме във връзка ни се иска да бъдем открити с половинката си, да не се срамуваме от това, което сме, да можем да покажем своята уязвимост. Но страхът, че не сме достатъчно добри за другия, би могъл да надделее над това да дадем свобода на чувствата си и да се влюбим.

Не можете да си представите да сте с един партньор
Още една причина да се „страхуваме“ да се влюбим е, че ни е трудно да си представим да бъдем години наред само с един партньор. Има и друг фактор, семейният. Ако сте дете на разведени родители, това невинаги значи, че бихте могли да сте моногамни във връзката си, пише Bulnews.bg.

Страхувате се да не повторите минали грешки
Понякога е трудно да преодолееш емоционалния багаж и появата на нов партньор в живота, не означава непременно ново начало, защото може да повториш същите грешки, които си правил в предишни отношения.

Страх от нараняване
Поредица от неуспешни опити за създаване на връзка, несподелена любов… Това звучи оправдаващо на страха ни да допуснем някого отново в сърцето си. Въпреки това не бива да допускаме минали разочарования да определят бъдещето ни.

Чуждият лош пример ви плаши
Понякога връзките не се получават или се разпадат след години, въпреки че изглеждат за страничните хора сигурни. Ако около вас има поредица от несполуки на двойки, или сте имали добър пример за любовна връзка, но нещо се случва и партньорите се разделят, много е вероятно вие да се страхувате да не се случи същото и на вас. Този страх провокира страхът да не се влюбим.

Страхувате се да не загубите контрол
Любовта винаги предизвиква реакции и силни емоции и когато сме влюбени изпускаме контрола над всичко това. Когато не можем да се справим с емоциите си, ставаме по-уязвими и ако в миналото някой се е възползвал от нашата уязвимост, би ни било страх да се влюбим отново.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *