Страшни неща са ставали в автоморга на Е-79! Убиец с „Калашников“ стреля на месо

Двадесет години „лишаване от свобода“ е наказанието, наложено на подсъдимия М.Т. по обвинение на Окръжна прокуратура – София за умишлено убийство и незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Подсъдимият М.Т. (на 41 години) често посещавал автоморга, находяща се на главен път Е-79 между градовете Перник и Радомир, където залагал различни автомобили, след което ги откупувал. При някои от посещенията му той бил придружаван от различни мъже, в това число и от криминално проявени.

В началото на 2012 г. той оставил на служителите в автоморгата черен сак, с автомат „Калашников“ със сгъваем приклад и патрони в него, който му бил върнат след няколко месеца.В средата на м. май 2014 г., в същата автоморга, се състояла среща между А.А. и две неустановени по делото лица, които му дали петдесет хиляди евро като капаро за убийството на К.Г., след извършването на което следвало да изплатят още тридесет хиляди евро. Получателят на парите бил гарант за изпълнение на поръчката, която щяла да бъде изпълнена от други лица, в това число от подсъдимия М.Т.

Около 22:05 ч. на 20.05.2014 г. К.Г. спрял с лек автомобил „Мерцедес“ пред офис на „Лев Инс“ на ул. „Христо Смирненски“ в гр. Своге. При слизането му, откъм стара необитаема къща на близкото кръстовище, към него приближил подсъдимият М.Т. В едната си ръка той държал куфарче, а в другата – дългоцевно огнестрелно оръжие. Приближавайки К.Г. на около един метър, Т. стрелял няколко пъти в тялото му. Пострадалият вдигнал дясната си ръка към главата си, за да се предпази, след което паднал върху асфалта на улицата до автомобила си. М.Т. се оттеглил пеша от мястото на убийството в неизвестна посока.

Свидетели на тези действия станали няколко мъже, които заявили, че произвелият изстрелите се е оттеглил пеша с особена походка. Впоследствие М.Т. бил разпознат по снимки.

В хода на разследването било установено, че подсъдимият Т., вследствие на претърпяно през 2000 г. пътно-транспортно произшествие, получил счупване на таза и изкълчване на тазобедрена става, в резултат на което при ходене имал характерно провлачване на единия крак.При оглед на местопроизшествието били открити метална гилза и метално парче от ризница на проектил. Съгласно заключението на балистичната експертиза, изследваните гилзи и куршум били изстреляни от оръжието, оставено от подсъдимия М.Т. в автоморгата преди време.

Убийството е извършено от подсъдимия Т. в населено място, в близост до кафене и къщи, в период от денонощието, предполагащ преминаване на други лица.

Съдът е наложил на подсъдимия М.Т. общо наказание „лишаване от свобода“ в размер на двадесет години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Наред с това е приведено в изпълнение и предходно наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“ за опит към изнудване, наложено на Т. по дело, водено в Софийски районен съд.

Съдът е уважил и граждански иск в размер на двеста хиляди лева.

Спрямо подсъдимия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата може да се обжалва пред Софийски апелативен съд.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *