Топ теми

Струнни приказки разказваха над час благоевградските виртуози Валери Димчев и Антон Апостолов, включи се и ЮЗУ преподавателят по контрабас В. Пастармаджиев

Трима известни музиканти се събраха в Благоевград, за да „разкажат“ заедно за първи път пред публика своите „Струнни приказки“. От Канада специално заради идеята на композитора и преподавател в ЮЗУ по тамбура Валери Димчев да направят общ албум се прибра колегата му, виртуозът на китара Антон Апостолов. Двамата благоевградчани от години работят заедно и този път решили да променят дистанционното сглобяване на новия си музикален проект, като го запишат на живо в родния си град. Към струните на тамбурата и китарата композиторите прибавили и тези на контрабаса на Валери Пастармаджиев, който също преподава в Югозападния университет.

Концертът бе над час и на него музикантите представиха за първи път пред благоевградската публика част от новите творби заедно с няколко от по-известните си композиции от предишни албуми, а бурните аплодисменти след всяко изпълнение на пълната зала и връщането им на бис бяха оценката на публиката за високото ниво на продукцията им.

След няколкодневен престой в България заради новия проект, преди да се прибере в Торонто, Антон Апостолов заминава за Истанбул, където е поканен от известен музикант да участва в представяне на негов нов албум.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...




Публиката аплодира горещо изпълненията на изключителните музиканти и преподаватели А. Апостолов, В. Димчев и В. Пастармаджиев /отляво надясно

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *