Супа с пилешки бутчета и зеленчуци

Необходими продукти:

2 пилешки бутчета
1 глава лук 
1 морков 
1-2 по-меки домата 
1-2 средни по големина картофа 
1 шепа фиде 
сол и черен пипер на вкус
4-5 стръка пресен магданоз 
1-2 стръкчета керевиз 

За застройката: 
2 жълтъка 
2 с.л. кисело мляко 
1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се измиват добре и се нарязват на парченца. В голяма тенджера се слагат около 2-2.5 литра вода и една, две щипки сол. Добавят се парчетата пилешко и се оставя да ври, като се отстранява пяната по време на варенето. След това, ако е необходимо, бульонът се прецежда. Лукът, морковът и картофите се нарязват на ситни кубчета и се добавят към врящия бульон. Разбърква се, след което се добавят и рендосаните домати. Опитва се на вкус и ако е необходимо се подправя с още сол. Добавя се и черният пипер. Оставя се да къкри на слаб огън до готовност на зеленчуците. Добавя се шепа фиде 5 минути преди да се свали от котлона, след което супичката се подправя с накъсаните магданоз и керевиз. 

След като поизстине малко, се прави застройката. Яйцата се разбиват с киселото мляко и брашното. Към тях се прибавя 1 черпак със супа и се разбърква добре. Застройката се връща на тънка струйка в тенджерата, като се разбърква постоянно. Сервира се топла, гарнирана с люти чушки или сухар по желание.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *