Интересно решение! Събарят сградата на селско кметство, заменят я със сглобяема

Общинският съвет в Трън е взел решение сградата на кметството в село Неделково да бъде съборена и на нейно място ще бъде монтирана сглобяема конструкция. Причината е, че тя е стара, напукана и опасна. Намерението на общината обаче разбуни духовете в селото. Според част от местните сградата по никакъв начин не е застрашена от падане, а е достатъчно стабилна. С един немного скъп ремонт би могла да се приведе в идеално за използване състояние.

Сградата е старинна и носи белезите на типичното за трънско строителство, а забележките по нея са по-скоро козметични, с изключение на една дупка в задното помещение, чието отстраняване едва ли би отнело значителен ресурс.

„Сградата е от плет и кал, а покривът й е гредоред и тече. Ако го махнем, за да го подменим, ще паднат и стените. Имаме становище на главния архитект, че е опасна. Сградата няма архитектурна стойност, за да я запазваме във вида, в който е. В това състояние тя не може да се ползва“, твърди кметът на Трън Цветислава Цветкова.

Според Цветкова върху каменната зидария на основите ще бъде избита бетонна плоча и върху нея ще се монтира сглобяемата постройка.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...



Старата сграда на кметството, която предстои да бъде съборена

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *