Съветникът А. Цанев изригна срещу искане на собственици на кооперация да придобият общински имот: Спрете гласуването, подаряваме им декар парцел…

Съветникът Антон Цанев изригна гневно на заседанието на Общинския съвет в Сандански срещу издаване на разрешително за изработване на дворищно-регулационен план в най-големия квартал „Изгрев“ в курортната община. Заявление за придобиване на имот частна общинска собственост с площ от 556 кв.м са депозирали Андон Червенков и Венко Димитров. И двамата са изградили жилищни кооперации на калкан върху общински имот и искат да купят и свободната площ, която е частна общинска собственост.

Съветникът А. Цанев прекрати гласуването по тази точка и на няколко пъти влезе в остър спор с председателя Николай Шаламандов. 

„Ние сме в режим на „далавера“, председателят да спре гласуването. Ние подаряваме повече  от един декар парцел”. С тези думи се обърна към председателя Н. Шаламандов А. Цанев. Той апелира към колегите си съветници да не гласуват, тъй като според него това е явна далавера.

Съветникът Явор Аргиров предложи заседанието да бъде прекъснато за кратка почивка.

Кметът Атанас Стоянов разясни пред съветниците, че това е първоначалният етап от процедурата. В случай че има заменка, то тя ще бъде гласувана с решение на Общинския съвет.

В залата бе и главният архитект на общината Стефан Антонов. Той  призова точката да отпадне и да се огледа по-детайлно искането за изработване на дворищно-регулационен план на ул. „Синаница”, който имот е с площ от 29 декара и там са изградени десетки жилищни кооперации, които са с право на строеж.

Със „за“ гласуваха 11 съветници, 9 бяха „против”, 7 се въздържаха. Така предложението на А. Цанев да отпадне точката от дневния ред бе прието с мнозинство.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *