Съветник от Кочериново разследван за търговия с общината, според КПК конфликт на интереси няма

Съветникът от „Граждани за Общината” в Кочериново Васил Стойчев върти търговия с общината посредством фирмата си „Стойчев енд Ко“ ЕООД. Този сигнал е постъпил през март в Комисията за противодействие на корупцията /КПК/ и стана повод за поредната размяна на писма, декларации, клетвени листа, извадки от регистри и фактури между антикорупционния орган и представители на изпълнителната и законодателна власт в Кочериново.

Видимо авторът на сигнала не е бил добре запознат със Закона за конфликт на интереси, защото в него няма предвидено ограничение общинският съветник да бъде едноличен собственик на капитала или съдружник в търговско дружество. Няма и забрана да прави доставки на общинската администрация – в случая става въпрос за 2 фактури от по 200 лв. Конфликт на интереси би имало само ако съветникът търгува с Общинския съвет, но според председателя на Постоянната комисия за противодействие на корупцията към ОбС – Кочериново няма никакви решения на ОбС по отношение на „Стойчев енд Ко“ ЕООД в периода от ноември 2023 г. до края на май 2024 г.

Според КПК при това положение не са налице упражнени от лицето правомощия по служба и частен интерес, поради което папката вече е с гриф „Няма конфликт на интереси“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. За. няколно лева повече

    Само някой от ГЕРБ може да пусне такъв сигнал. Защото им е наредеуда пречат навсякъде, където загубиха изборите.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *