Съветниците в Дупница отрязаха мераците на семейство гастарбайтери да строи склад и автокъща край Яхиново, заради страха на местните жители от италианския боклук

Дупнишките съветници отказаха да дадат разрешение за изработване на ПУП за изграждане на склад и автокъща край село Яхиново. Това стана, след като местните жители се възпротивиха срещу намерението на Ирина и Николай Божкови, жители на съседното село Крайници, които повече от 20 години са на работа в Италия, тъй като не са сигурни какво ще се складира на мястото.

Вчера на заседанието на ОбС – Дупница кметицата на селото Софка Скоклева заяви: „Семейство Божкови не са идвали в селото да разговарят с местните жители. У нас има съмнение, че те може да рестартират старото си намерение и да изградят депо за битови отпадъци в стопанския двор на бившото ТКЗС. В новото инвестиционно намерение е записано, че ще се строи автокъща и склад, но не е упоменато какво ще се складира там. Ние искаме среща с инвеститорите и ви молим да посредничите за такава среща”, обърна се към съветниците Скоклева и допълни: „Нека тези хора и да ни обяснят подробно каква дейност ще се извършва. Аз като кмет се радвам да има инвеститори в селото, така ще се открият нови работни места, но не съм съгласна да се трови местното население“, заяви Софка Скоклева.

Шестима общински съветници гласуваха за изработване на ПУП, 18 бяха „против” и двама „се въздържаха”.

Семейство Ирина и Николай Божкови предизвикаха гнева на жителите на Яхиново през миналата година, когато изразиха намерението си да изградят склад за битови отпадъци, внос от Италия. По същото време се разрази скандалът с италианския боклук в Плевенско и РИОСВ – Перник не даде разрешително за ОВОС.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...



Кметът на Яхиново С. Скоклева защити интересите на съселяните си пред общинските съветници

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *