Съветниците гласуваха носителите на наградата „Радомир“, 11 абитуриенти отличници с грамоти от кмета

Общинските съветници в Радомир на редовното си заседание по предложение на председателя на постоянната комисия по здравеопазване, социална политика, образование, наука, култура и духовни дейности д-р Кирил Ангелов утвърдиха носителите на награда „Радомир“, която се връчва за постигнати високи резултати в областта на образованието и културата. Експертна комисия с председател общинския съветник Силвия Тодорова и членове Елисавета Кирилова – началник отдел КОСДиС, Гергана Първанова – директор на Общински исторически музей, Людмил Николов – директор на ЦПЛР-ОДК, и Милена Владимирова – гл. специалист „Култура“, представиха номинациите за решение от съветниците.

С престижната награда „Радомир“ в сфера „Ученик на годината“ – начален етап на основно образование, е отличена Виктория Вескова Венчова от 3 „а“ клас на НУ „Арх. Зиновий“. В областта „Ученик прогимназиален етап“ наградата е за Виктория Емилова Иванова от 6 „а“ клас на ОУ „Хр. Смирненски“. От профилираната и професионална подготовка носител на награда „Радомир“ е Станислав Бисеров Стоянов“ от 12 „а“ клас. Награда „Радомир“ за учител на годината от общообразователната подготовка получава Лариса Кирилова – учител по музика в НУ „Арх. Зиновий“ и ЦПЛР-ДК. „Учител на годината” в сферата на профилираните и професионална подготовка, носител на награда „Радомир“, е инж. Диана Иванова, старши учител от ПГТ „Юрий Гагарин“, а за деец на културата е отличена Милена Владимирова, служител в отдел „Култура“ на общината.

По предложение на кмета Пламен Алексиев с почетна грамота за заслуги към Радомир в областта на образованието и културата са отличени 30 учители и дейци на културата, а за отличен успех са наградени 11 абитуриенти от СУ „Св.св. Кирил и Методий“, ПГТ „Юрий Гагарин“ и ПТГ „Никола Вапцаров“. Наградите официално ще бъдат връчени на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Общинският съвет по предложение на кмета отпусна по 150 лв. на 5 абитуриенти полусираци.

Всички предложения са придружени от мотиви от ресорните ръководители.

Общинският съвет прие годишните отчети на читалищата от общината. Всички отчети са изготвени по шаблон и няма допуснати грешки. Единствено НЧ „Зуница“ не е представило своя отчет, председателят на УС не е открит на посочения адрес и няма никаква комуникация с общината, уточни ресорният зам. кмет Любка Димитрова. Одобрен бе и годишен доклад за наблюдение изпълнението на общинския план за развитие на община Радомир през 2017 г.

По докладна записка от председателя на минипарламента Светослав Кирилов съветниците направиха изменения на Правилника за организацията, дейността на ОбС и неговите комисии след постъпил протест на окръжен прокурор за незаконосъобразни текстове спрямо ЗМСМА. Променено бе наименованието на Дневен център за хора с физически увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в квартал „Върба“ на Радомир. Приета бе и програма за закрила на детето.

Единодушно съветниците дадоха зелена светлина за издаване запис на заповед от община Радомир от 100% обезпечаване за 79 489 лв. от заявения размер на авансово плащане в полза на ДФ „Земеделие“, обезпечаващ авансово плащане по проект „Реконструкция и ремонт на ОУ „Хр. Смирненски“.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *