Съветниците дадоха пътен достъп до имот от 2 дка на Мантарлиев в Марикостиново, където ще строи вилно селище

С построения хотел и открития минерален басейн срещу него бизнес фамилията оформя огромен комплекс в популярното с минералната си вода петричко село

Петричките съветници дадоха транспортен достъп до имота в с. Марикостиново на петричкия бизнесмен Симеон Мантарлиев. Собственикът на фирма „Мантар-А” ООД, който има десетки складове в общината и хотел в селото, стартира процедура за промяна предназначението на 22 кв.м общинска земя, за да може да прокара път до терена от 1999 кв.м, който купи миналата година в местността Хано на с. Марикостиново. Парцелът е на 50 метра от едноименния хотел на бизнесмена и на него Мантарлиев ще прави вилно селище и къмпинг. Той вече входира в общината и задание за проектиране на подробен устройствен и парцеларен план, според който сградите във вилното селище ще са с височина до 10 метра. 

С новата инвестиция сем. Мантарлиеви са на път да построят огромен СПА комплекс за отдих, тъй като срещу едноименния хотел на С. Мантарлиев синът му издълба минерален басейн с размери 7/12 метра, който се пълни с минерална вода от находище Марикостиново, и започна строителството на друг хотел с ресторант, спа център, две групи сгради от 11 бунгала, обслужваща сграда и паркинг с капацитет 25 паркоместа, 6 двуетажни къщи, модулно пречиствателно съоръжение и събирателен резервоар за пречистени води, както и собствен електропровод.

До момента единственият нерешен проблем за семейството остава подстъпът до почивната им база, докъдето се стига само с лека кола, тъй като откритата преди 3 г. жп гара Марикостиново ръждяса, а модерният асансьор, които би трябвало да качва инвалиди до перона, така и не заработи. 

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *